سحابی ویل. Veil Nebula


محدوده صورت فلکی قو یکی از جذابترین مناطق آسمان برای عکاسان آسمان شب است. تنوع و تعدد سحابی های زیبا و جذاب مانند سحابی آمریکای شمالی، پلیکان، صلیب و ویل از جمله آنهاست. سحابی ویل بدلیل تنوع رنگ و شکل جذاب و گستردگی آن، که امکان عکاسی با لنزهای تله را نیز میسر می کند، هدفی پر طرفدار است.گازهای هیدروژن، اکسیژن 3 و سولفور در این سحابی رنگهای زیبایی را ایجاد کرده. این سحابی به احتمال زیاد حدود 4000 سال قبل از میلاد، در اثر یک انفجار ابرنواختری، در فضای بین ستاره ای گسترده شده و در حال حاضر در محیطی به شعاع 50 سال نوری قلمرو گسترده ای را در اختیار دارد.
تصویر حاضر از NGC 6960 که بعنوان western veil شناخته می شود یک بخش از کمانی مشهور به cygnus loop است.در سمت شرق این سحابی (در این تصویر نیمه بالا) گستره ای از گازها و غبار تاریک با رنگی متمایل به قرمز وجود دارد که به وضوح با سمت غرب سحابی (پایین تصویر) قابل تمایز است. درخشندگی سطحی این سحابی بسیار کم است و امکان رصد آن با تلسکوپ های آماتوری تقریبا غیر ممکن است مگر با استفاده از فیلتر سحابی OIII ویا عکاسی با نوردهی مناسب. این سحابی با حضور ستاره درخشان cyg 52 هم زیبا شده و هم به کمک این ستاره قابل هدفگیری است.
تصویر حاضر در سایت باستانی شهر سوخته در 55 کیلومتری جنوب زابل تهیه شده شهری 6000 ساله که آثار مکشوفه آن حاکی از تمدنی بسیار شکوفا و توسعه یافته است(تمدنی شاید همزمان با وقوع ابرنواختر سازنده ویل). کشف اولین چشم مصنوعی، اولین عمل مغز، اولین انیمیشن دنیا و ... از عجایب این تمدن کهن است. در همینجا باید کمال تشکر را از مسولان این سایت در ایجاد محیطی امن و تاریک برای تهیه این تصاویر را داشته باشم و همینطور همراهانم آقایان بهنام زاهدی نیا (از اعضای اسکای پیکس) و سعید بلوچ زهی که در سایه همراهی آنها این تصاویر تهیه شد.
Title سحابی ویل. Veil Nebula
Hit 3875
Photographer حمید ناصریحمید ناصری
Location شهر سوخته، زابل
Camera Canon 40Da
Lens Aperture 6.5
Telescope William Optics FLT-110 apo
F 715
Exposure 72min(24*3min)+ drak4
ISO 1000
Photography Techniques stack+photoshop CC
Accessories HEQ5 pro+synguider II+celestron70
Date of photography 12 شهریور 95
keyword
veil
nebula


7 comments have been posted.

ایرادی که در تصویر بود را کاملا بجا بیان کردید و در مورد رنگ هم سعی می کنم برطرف بشه.ممنون ار انتقادهای سازنده شما.
خیلی عالی و خوب شد و تازه نتیجه زحمات زیاد شما برای عکاسی خود نمایی میکند. ستاره ها خوب ثبت شده. گاید خوبه و فوکوس هم بسیار خوب هست. تنها پیشنهادم به شما بررسی رنگ سحابی در قسمت های قرمز و صورتی است که در عکس شما کم رنگ شده و کمی از حالت معمول آن خارج شده است.
تصویر با ویرایش جدید را آپلود کردم.
ممنون از همگی دوستان، آقا بیژن آقا رضا و محمد آقای عزیز. همانطور که آقای رحیمی فرمودند به نظر در نیمه پایین تصویر ستاره ها درشت تر به نظر می رسند البته ایراد از تصاویر خام نیست بلکه اغراق در پردازش من کمی ستاره ای آبی رنگ را پرنور تر کرده که باعث شده درشت به نظر برسند. در نیمه بالای تصویر به دلیل قرمز بودن زمینه آسمان افزایش رنگ آبی تاثیری در درشت شدن ستاره ها نداشته برعکس نیمه پایین عکس.برای برطرف شدن این مورد دوباره تصاویر را پردازش می کنم و به اشتراک میزارم. نا گفته نماند که فاکتور FWHM که بیانگر میزان تیزی تصویر و فوکوس است در این تصویر میانگینی معادل 2.5 داشت که حاکی از فوکوس بسیار مناسب است.این فاکتور بیانگر میانه حداکثر ارتفاع قله نمودار هر ستاره است و هرچه کمتر باشد یهنی ستاره نقطه ای تر است.قطعا پردازش تصویر سخت ترین و مهمترین بخش کار عکاسی نجومی است که بنده حقیر برای موفقیت در آن نیاز به راهنمایی های شما دوستان عزیز دارم.باز هم از بیان ایراد تصویر بسیار بسیار سپاسگذارم و امیدوارم برطرف بشه.
عکس بسیار خوب و زیبایی شده. عکاسی در چنین مکانی با سابقه تاریخی عظیمی که داره باید لذت بخش و حس و حالی شگفت داشته باشه. یک اتفاق در پردازش شما به وجود آمده که نیمه پایین عکس را تغییر داده. ممکنه برخی از فریم های شما فوکوس نبوده یا تکان خورده باشه . یا عبور یک ماهواره یا هواپیما که به صورت نقطه چین بوده باعث اشتباه DSS شده . پیشنهاد میکنم با بررسی دوباره فریم یا فریم هایی که این مشکل را درست کرده حذف کنین. نیمه بالایی خوبه ولی نیمه پایینی مشکل درشت شدن ستاره ها را داره که باید بررسی کنید.
بسیار زیبا .. تبریک برای دوربین جدید ..⚘🌹
آقای ناصری زیباست. رنگ ستاره ها به خوبی نمایان شده است. خسته نباشید
Top