آخرین خورشید گرفتگی قرن


 آخرین کسوف کامل طی سالهای گذشته در میانه روز 20 مرداد ماه 1378 بخش های زیادی از ایران قابل مشاهده بود. اهمیت ویژه این کسوف در ایران به این دلیل بود که خورشید پس از این گرفت کامل تا سال 1412  در ایران به صورت کامل توسط ماه پوشیده نمیشد. وقوع آن در آخرین سال قرن بیستم آن را به آخرین کسوف قرن مشهور کرد.
از سالها و ماهها قبل بسیاری از گروهها و مراکز علمی که آن سالها در نخستین روزها و سالهای تشکیلشان بودند برای برگزاری برنامه های علمی و ترویجی پیش بینی ها و تدارک های بسیاری دیده بودند. علاوه بر این به خاطر شرایط ویژه ایران وجود روزهای افتابی و هوای نسبتا مناسب نوار عبور سایه ماه از ایران ، کشورمان را از نظر بسیاری از گردشگران و دانشمندان علاقمند به تحقیق و مشاهده کسوف حائز اهمیت کرده بود.
در بسیاری از شهرها و استانهای کشور ستاد های برگزاری مناسب برنامه های کسوف برای میهمانان ترتیب داده شده بود. عمده اسکان گردشگران و علاقمندان به رصد کسوف در شهر های غربی و به خصوص شهر اصفهان به عنوان یک شهر توریستی و صنعتی بود. بسیاری از گردشگران و دانشمندان خارجی اصفهان را برای این موضوع انتخاب کرده بودند.
بسیاری از فعالیت های نجومی و شکل گیری گروه ها و همچنین پیشرفت های برنامه های ترویجی نجوم در ایران از برنامه های شکل گرفته به بهانه خورشید گرفتگی 20 مرداد ماه 1378 منشا گرفته است.


عکسها از محمد رحیمی
لحظاتی پیش از کسوف : خورشید به صورت آرام آرام توسط قرص تاریک ماه پوشیده میشد

 کسوف کامل  وپدیدار شدن دانه های بیلی و حلقه الماس 

آغاز کسوف کامل و پدیدار شدن فعالیت های جو خارجی خورشید برخی از از زبانه های آتش دهها برابر قطر زمین هستند


نمایش جو خارجی خورشید در کسوف کامل


عکس از مهشید ارشدی


عکس از مهدی کمیلی



عکس از میثم روشنی




عکس از محمدرضا مورونیان


عکس از شیما مردانی



رصد کسوف در شهر های غربی کشور عکس از فرهاد سلیمانی


 تمبر یادبود کسوف در همان سال منتشر شد.



برخی از تصاویر مربوط به برنامه تصویر برداری از کسوف در دهکده چادگان اصفهان که در روزهای منتهی به کسوف 20 مرداد ماه 1378 توسط مرکز آموزش نجوم ادیب برگزار شد.




No comments have been posted.

Top