خوشه کروی M15


خوشه M15 یا NGC7078 : در سال 1746 توسط ژان دومینیک مارالدی کشف و سپس در سال 1764 در فهرست مشیه قرار گرفت.خوشه ای بسیار چگال با قدر ظاهری 6.2 در فاصله 33600 سال نوری و با قطر175 سال نوری در صورت فلکی اسب بالدار.
و اما : اصولا خوشه های کروی به لحاظ گرانشی به شدت مقید هستند و چگالی آنها به سمت مرکز ناگهان به شدت بالا می رود.عموما این اجرام در هاله کهشان زندگی می کنند و بسیار مسن تر از خوشه های باز هستند که بر روی دیسک کهکشان قرار دارند.در کهکشان ما بطور میانگین بین 150 الی 160 خوشه کروی شناسایی شده که در شعاع 40 کیلوپارسک (هر کیلوپارسک 3.2 سال نوری) هسته کهکشان قرار دارند.هرچند این اجرام مسن ترین ستاره های کهکشان را در خود جای داده اند اما نقش آنها در تکامل خود کهکشان هنوز به درستی آشکار نشده.

این تصویر در محیطی با آلودگی نوری نسبتا بالا ثبت شده و به دلیل کوچک بودن ابعاد جرم، کمی کراپ شده.
Title خوشه کروی M15
Hit 3555
Photographer حمید ناصریحمید ناصری
Location زابل
Camera Canon EOS 750 D
Lens Aperture 5
Telescope Skywatcher "8
F 1000
Exposure dark 6+flat 4+light 24* 60 sec
Filter UHC
ISO 1600
Photography Techniques stack+photoshop CC
Accessories HEQ5 pro+synguider
Date of photography اردیبهشت 95


5 comments have been posted.

سلام. مشکلی که بیان کرده بودید را برطرف کردم و تصویر ویرایش شده را ارسال کردم.ممنون از تذکر بجا و صحیح شما.
یک مشکل در مرکز این خوشه دور ستاره ها دیده میشود. به نظرم رنگهای دور ستاره ها باید اصلاح شود. البته این در مونیتور من سبز و کمی صورتی دیده میشود شاید اشتباه کنم ولی این رنگ واقعی نیست.
مشکل سایز برای M13 و M27 نیز حل شد.
بله آقای رحیمی حق با شماست.تصویر حاضر ریسایز شده و مشکلی که بیان کردید حل شد.
بسیار زیباست. پیشنهاد میکنم سایز عکس های ارسالی را حداکثر 1800 پیکسل انتخاب کنید. در سایت محدودیتی داریم که تصاویر بزرگتر را زمانی که بخواهید در حالت فول سایز ببینید امکان نمایش بخشی از آن غیر ممکن میشود. تصویر زیبای خوشه زمانی که روی آن کلیک کنید و ایکون فول سایز را بزنید پشت مونیتور پنهان میشود.
Top