طرح پایش آسمان شب ایران


دو عکاس ستاره شناس  در دو مکان مختلف در ایران توانسته اند از نورهای غیر عادی تصویر برداری کنند. حسن صانعی از استان خراسان رضوی شهرستان فریمان  و در روستای قلعه دختر در ساعت 19:30 دقیقه توانسته تصویری از نور های مه آلود در آسمان منطقه ثبت کند. در مرکز ایران هم احسان رستمی زاده در استان کرمان عکسی با جزییات زیاد از این جرم ثبت کرده است.


 
محمد رحیمی مدیر پایگاه خبری ستاره شناسی آسمان پارس به همراه منجمانی از شهر یزد تصاویری از حرکت چنین نورهایی ثبت کرده بودند.

 
 
 
 
 
- تصویر ارسال شده از یزد , وبلاگ - گروه نجوم پرن
  روستای طامهر یزد(32:08N,54:40E)، 
 

نورهای مشاهده شده ممکن است بقایای راکت ها فضایی یا نظامی باشند که معمولا توسط کشورها به ارتفاعات بالای جو پرتاب میشوند و از مناطق دور دست قابل مشاهده اند. 

اما هر ساله در ایران و بسیاری از کشورهای جهان وجود نورهای مرموز که برخی منشا طبیعی داشته که میتوان به شهابهای بسیار نورانی یا آذرگوی ها ، سیارات پرنور منظومه شمسی نظیر زهره و مشتری و حتی مریخ و عطارد  و مواردی از این دست که به دلیل نا آشنایی مشاهده کننده تعابیر گوناگونی از آن شده و معمولا به اشیا نورانی یا پرنده تعبیر میشود و برخی منشا انسانی داشته که میتوان ماهواره ها ، ایستگاه فضایی بین المللی یا ISS و همچنین بقایای پرتاب موشک های نظامی یا موشک های فضایی به ارتفاعات بالای جو یا خارج از ان را نام برد.

 بسیاری از این اخبار معمولا روزها و شاید هفته ها سبب بروز شایعات زیادی میان مردم رسانه ها و حتی مراکز علمی و دولتی میشوند .  حتی ممکن است برخی مراکز مسول امنیت را نیز با سوال های متعدد همراه کند. سامانه های راداری معمولا نمیتوانند در نور مرئی اطلاعاتی از چنین اشیای با ارتفاع و فاصله بسیار دور به دست آورند . دوری بسیار زیاد نیز سبب میشود امکان ثبت جزییات آن در فرکانس های رادیویی امکان پذیر نباشد. ثبت تصویر چنین وقایع و نورهایی در نور مرئی در شب کار ساده ای نیست و نیاز به مناطق بسبار تاریک و همچنین ابزاری خاص داشته و پس از تصویر برداری نیز نیاز به تحلیل و پردازش های نرم افزاری خاصی دارد. راه اندازی مراکزی در خارج از شهر ها و در مناطق مرتفع یا کویری برای ثبت تصاویر لحظه ای از تمامی شب ها در طول سال میتواند پایانی بر شایعات مشاهده نورهای مرموز و همچنین کمک به تحلیل و پاسخگویی به شایعات باشد. علاوه بر این میتواند در برخی موارد نظیر کاوش های برخورد اشیا خارج از جو نظیر شهابسنگها به مراکز علمی کمک نماید. شاید هم برای مراکز نظامی برای تکمیل اطلاعات و جزییات لازم برای تحلیل و ... مورد نیاز باشد.

چند سالی است  در بخش تحقیق و توسعه مجموعه آسمان پارس سامانه ای طراحی و تولید شده که امکان تصویر برداری به وسیله دوربین های حرفه ای و استفاده از لنز های بسیار دقیق از تمام آسمان در شب و برای تمامی روزهای سال طراحی شده است . در صورت استفاده از این سامانه در چند شهر ایران و مناطق تاریک امکان رصد و ثبت تمامی اتفاقات جوی  که در شب حادث میشوند مهیا خواهد شد. 

ثبت نورهایی که میتواند منشا طبیعی داشته و شامل حرکت شهابها  و اجرام آسمانی و همچنین منشا غیر طبیعی داشته و شامل  ماهوره ها و تمامی اجرامی باشد که از خود نور ساطع میکنند و امکان تصویر برداری از آنها وجود داشته باشد با این ایزار امکانپذیر میشود. دوربین ها و لنز های به کار رفته در این سیستم از بهترین دوربین های ساخته شده برای تصویر برداری از آسمان در شب است که مجهز به فیلتر ها و تجهیزات جانبی برای تقویت نور در طیف های مختلف میباشد. تصاویر حاصل نیز کیفیت بسیار بالایی داشته و امکان چاپ در قطع بسیار بزرگ و پردازش و تحلیل هر حرکتی را خواهد داشت

در صورت تامین هزینه های اجرای طرح پایش آسمان شب ایران امکان نصب چنین سیستم هایی حتی مجهز به تلسکوپ برای ردیابی و ثبت جزییات دقیق از حرکت و یا برخورد شهابسنگها به زمین ، نورهای ناشناس و حرکت ماهوارها و ... در سراسر ایران امکانپذیر بوده و آسمان پازس آماده اجرای چنین طرحی است.

این سامانه از راه دور قایل کنترل بوده و امکان دریافت تصاویر به صورت لحظه ای را نیز دارا است. این سامانه هم اینک در بسیاری از پروژه های صنعتی برای ثبت کنترل پروژه و همچنین مشاهده رشد و پیشرفت پروژه ها و ساخت فیلم های تایم لپس به کار میرود. ( برای دریافت اطلاعات بیشتر به این وبگاه مراجعه نمایید robocam.ir  )


  


No comments have been posted.

Top