سحابی جبار در H-Alpha


سحابی جبار در H-Alpha
11 نوردهی 30 دقیقه ای و 10 نوردهی 2 دقیقه ای و 9 دارک فریم ایزو 800 با فیلتر Orion 7nm Extra Narrow Band
کانن 500 دی مادیفای شده، ED80، EQ5 و اتوگایدر سین گایدر

Title سحابی جبار در H-Alpha


9 comments have been posted.

جناب هاتفی این عکس در زمستان و هوای خیلی سرد گرفته شده. سرمای هوا منجر به خنک شدن سنسور تصویر گردیده.
سلام آقای مومن زاده عکس متفاوت و زیبایی است سوالی که از شما داشتم این است که با توجه به نوردهی های بلند مدت(11 تا 30 دقیقه ای) که داشتید برای خنک کردن سنسور دوربین کاری انجام داده بوده بودید یا نه؟
دوست عزیز ، جناب قادری . قبل از این که نظرتان را بنویسید ، به نظرات قبلی هم نگاهی بیندازید ، شاید موردی که قصد مطرح کردن آن را دارید ، در نظر های قبلی توسط دیگران مطرح شده و پاسخ نیز ارائه شده باشد . ترکیب این تصویر باریک باند و تک رنگ با عکس های RGBای که قبلاً از این سحابی گرفته اند را بنده در نظرهای قبلی ، به عنوان یک پیشنهاد مطرح کرده بودم . جناب مؤمن زاده هم دلیل عدم انجام این کار را که نداشتن تصویر RGBای با جزئیات مطلوب و متناسب این عکس بود ، در پاسخ ، ارائه کردند . همچنین باید بگم که این تصویر به همین صورت تک فام ( Monochrome ) که قرار داده شده ، دارای ارزش علمی و هنری است و الزامی در ترکیب آن با سایر تصاویر و به دست آوردن یک عکس رنگی وجود ندارد . این کار اختیاری است . در ضمن اگر هم آقای مؤمن زاده قصد انجام این کار را داشته باشند ، به هیچ وجه الزامی برای مادیفای نبودن دوربین و یا استفاده نکردن از فیلترهای مختلف وجود ندارد . همچنین در نوشتن نظرات ، خیلی دقت کنید : مثلاً اگر یک غیر حرفه ای جمله ی اول نظر شما را بخواند ، پس از دیدن واژه ی ( استیک کردن تصویر ) ، فکرش به سمت گوشت و خوراکی ها منحرف می شود . البته صرفاً برای مزاح عرض کردم . می توانید از واژگان فارسی «ترکیب» یا «انباشته سازی» بهره ببرید . ان شاءالله با همت جناب رحیمی ، امکان ویرایش نظرات ارسال شده نیز در آینده برای کاربران این وبگاه فراهم شود . با تشکر .
اما شما با توجه به اینکه دارک فریم تصویر را نیز تهیه کرده اید، می توانید با استیک کردن این تصویر با تصویری در طول موج عادی (دوربین آنمودیفای و بدون فیلتر) و در حالت کلی رفع قرمزی تصویر تصویری رنگی را ارئه کنید.
جدای از کیفیت و موارد فنی این کار شروع بسیار خوبی است. بسیاری از عکاسان نجومی اعماق آسمان در دنیا از همین روش استفاده میکنند و اکثر در محل زندگی با چنین فیلتر هاو ابزاری اقدام به عکاسی میکنند. در هر صورت راه خوبی را اغاز کرده ای و امیدوارم موفق باشی.
جناب قادری عزیز. طول موج 656 نانومتر یا همون اچ آلفا در طیف سرخ و البته مقداری فروسرخ نزدیک تابش می کند. بدین ترتیب فقط پیکسل های با فیلتر قرمز سنسور تصویر دوربین می تونن ثبت کننده ی نور رد شده از فیلتر اچ آلفا باشند. در حالت رنگی تصویر کاملا قرمز است، هم چشم نوازی کمتری دارد و هم اینکه جزئیات مقداری سخت پیدا هستند. در تصویر سیاه و سفید جزئیات خیلی بهتر پیدا می شوند.
جناب آقای مومن زاده؛ با توجه به استفاده شما از فیلتر H-a و نمایان شدن جزئیات و رنگهای بیشتر و زیباتر در تصویرتان، چرا عکس را سیاه و سفید کرده اید؟؟ به نظر بنده ارزش تصاویری که در طول موجهای خاص تهیه می شوند، مثل H-a، به نمایان شدن جزئیات رنگی بیشتر است. دلیلی برای سیاه و سفید کردن تصویر نمی بینم. البته این نظر شخصی بنده است.
سلام جناب آخوندی ممنونم از نظر شما. واقعیت اینه که این فیلتر رو خریدم تا مجبور نباشم هر بار برای عکاسی به خارج از شهر برم. به هر صورت در آرامش عکاسی کردن به نوبه ی خود نعمت خوبی هست. با این حال برای عکاسی در اچ آلفا نوردهی بیشتر نیاز هست. به دلیل سرمای شدید هوا نویز خوب کنترل میشه. بله خیلی خوبه که عکس ها با RGB ترکیب بشن. منتها تصویر RGB که قبلا از این سحابی گرفته بودم کیفیت بالایی نداشت. در ضمن این به نوعی تست هم به حساب میاد و باید به سراغ سحابی های کمتر معروف هم رفت.
سلام آقای مؤمن زاده . مدتی بود تصاویر جدید شما را در این وبگاه نمی دیدیم . خوش حالیم بار دیگر با تصاویر حرفه ای خود بازگشتید . فیلتر باریک باند هیدروژن آلفا هم مبارک باشه . کارتون در این عکس و استفاده ی بهینه از دوربین اصلاح شده به همراه فیلترهایی با گستره ی اختصاصی و باریک ، واقعاً عالیست و جای عرض خسته نباشید دارد . به نظر ، قصد پا گذاشتن در زمینه ی عکاسی حرفه ای تر دارید و ان شاءالله به زودی شاهد تصاویر شما با CCD باشیم . در مورد خود عکس هم چند نکته به نظرم آمد که می نویسم : .......... 1-در زمینه ی آسمان کمی نویز مشاهده می شود که البته شاید با توجه به نوردهی فوق العاده ی 30 دقیقه ای با یک دوربین DSLR امری غیر قابل اجتناب باشد و به نظر من کنترل نویز بسیار عالیست . .......... 2-این تصویر به تنهایی هم خوب است ، اما اگر آن را با تصاویر رنگی ای که از جبار گرفته اید ترکیب کنید ، نتیجه ای بسیار بهتر حاصل خواهد شد . بخش H-Alpha را می توانید با رنگ های خیره ی کننده ای به تصویر رنگی اضافه کنید . مانند رنگ امولسیون که در تصاویر هابل و سایر تصاویری که با CCD گرفته می شوند ، استفاده می شود . .......... 3-تصاویر سحابی جبار ، بدون H-Alpha هم دارای جزئیات و زیبایی هستند . بنابر این برای ارزشمند تر شدن زحمت بسیار زیادی که برای تهیه ی این تصاویر می کشید ، سراغ اجرام و سحابی هایی بروید که نیاز بیشتری به فیلتر هیدروژن آلفا دارند و با آن بیشتر به چشم می آیند . مانند : سحابی سر اسب ، سحابی گل رز و . . . . ........... 4-برای گرفتن این تصویر حتماً سختی های زادی را متحمل شده اید . مثلاً گرفتن همان 11 فریم 30 دقیقه ای میزان سختی ها و ارزش کار شما را می رساند . پس یک خسته نباشید دیگر به شما عرض می کنم . .......... 5-پیروز باشید .
Top