ابرهای میان‌ستاره‌ای صورت فلکی جبار

ابرهای میان‌ستاره‌ای صورت فلکی جبار


05 ژوئن 2019 برابر با 15 خرداد 1398.


صورت فلکی جبار (شکارچی)، بسیار بیش‌تر از سه ستاره‌ی پشت سر هم است.

این صورت فلکی در راستایی از فضا قرار گرفته که غنی از سحابی‌های فوق‌العاده می‌باشد.

برای تحسین و قدردانی از این نوار شناخته‌شده‌ی باریک در آسمان، طی شب‌های صاف ماه‌های ژانویه، فوریه و مارس، این تصویر با نوردهی بلند‌مدت گرفته شده است. به‌طوری که در مجموع، زمانی در حدود 23 ساعت برای عکس‌برداری و ساعت‌های گفته‌نشده‌ی بسیاری نیز، به منظور پردازش این تصویر، صرف گردیده است.

این کولاژ بی‌نظیر از آسمان، که حاصل اختلاط رنگ‌‎های ناشی از نور تابیده شده‌ی عناصری مانند هیدروژن، اکسیژن و سولفور است، محدوده‌ای بزرگ‌تر از چهل برابر قطر ظاهری ماه در آسمان را پوشش می‌دهد.

یکی از جزئیات بی‌شمار و بی‌نظیری که در این تصویر، توجه چشم را به خود جلب می‌کند، حلقه‌ی بارنارد، با قوس قرمز-نارنجی خود در سمت راست میانه‌ی تصویر است.

آن‌چه که در سمت چپ میانه‌ی تصویر واقع شده، سحابی رز نیست؛ بلکه، یک سحابی بزرگ‌تر اما، کم‌تر شناخته‌شده با نام حقله‌ی مَیسان (هَقعه یا ستاره‌ی لاندای صورت فلکی جبار یا شکارچی)، می‌باشد.

اگرچه، سحابی رز نیز در این تصویر وجود دارد؛ سحابی رز، همان سحابی پرنوری است که در پایین تصویر به رنگ‌های نارنجی، آبی و سفید، دیده می‌شود.

ستاره‌ی پرنور نارنجی‌رنگی که درست در سمت چپ میانه‌ی تصویر قرار دارد، همان اِبط‌الجوزا (ستاره‌ی آلفای صورت فلکی جبار یا شکارچی)، و ستاره‌ی پرنور آبی‌رنگ واقع در بالا سمت راست تصویر، رجل‌الجبار (ستاره‌ی بتای صورت فلکی جبار یا شکارچی)، می‌باشد.

با آن‌که سه ستاره‌ی معروف صورت فلکی جبار (شکارچی)، دراین تصویر شلوغ به راحتی قابل جایابی نیستند، لکن، یک چشم بینا، می‌تواند آن‌ها را، درست در میانه‌ی سمت راست تصویر، پیدا نماید.


The Interstellar Clouds of Orion


تهیه‌کننده‌ی تصویر:
Andrew Klinger



Top