تصویر نجومی روز ناسا: مشاهده چرخش سیارک بنو از فضاپیمای اُسیریس-رِکس

تصویر نجومی روز ناسا: مشاهده چرخش سیارک بنو از فضاپیمای اُسیریس-رِکس


آیا این سیارک نزدیک به زمین، روزی با سیاره ما برخورد خواهد کرد؟

در نهایت بله، اما احتمالاً مدت زمان زیادی طول خواهد کشید تا این اتفاق بیافتد. اگرچه انتظار می‌رود که سیارک از داخل مدار ماه در قرن دیگر عبور کند.

برای درک بهتر ماهیت و مدار تمام سیارک های نزدیک به زمین، ناسا، کاوشگر ریشه‌ها، تفسیر طیفی، شناسایی منابع، ایمنی، سنگپوس (لایه بیرونی سیارک یا سیاره) که به اختصار به آن اُسیریس-رِکس گفته می‌شود را برای بررسی این سیارک با پهنای 500 متر که بنو 101955 نام دارد به فضا پرتاب کرد.

فضاپیمای اُسیریس-رِکس در سال 2016 پرتاب شد و اکنون درحال رسیدن به سیارک بنو است. اوّلین کار این فضاپیما طبق برنامه ریزی انجام شده، تهیه نقشه از سطح ناهموار و خشن این ریزسیاره است.

ویدیویی که در اینجا مشاهده می‌کنید، در اوایل این ماه گرفته شده و در آن چرخش 4.25 ساعته این سیارک را در حدود 7 ثانیه تماشا می‌کنید.

ظاهر الماسی شکل سیارک بنو، شبیه سیارک ریوگو است؛ سیارکی که اکنون میزبان فضاپیمای ژاپنی هایابوسای2 است.

به خاطر گذر این سیارک از کنار زمین و اثر یارکوفسکی، مدار دقیق سیارک بنو کمی نامشخص است. طبق اثر یارکوفسکی، گرما و تابش فروسرخ، می‌تواند باعث حرکت و چرخش سیارک شود.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، فضاپیمای اُسیریس-رِکس در سال 2020، به سیارک بنو خواهد رسید و نمونه های خاک آنجا را جمع آوری خواهد کرد و در نهایت در سال 2023 به زمین برمی‌گردد و نمونه های جمع آوری شده را برای بررسی های بیشتر با خود می‌آورد.


اعتبار ویدیو: NASA, GSFC, U. Arizona
منبع: ناسا (NASA)

Top