خیلی دور خیلی نزدیک


این جمله من را یاد فیلمی به همین نام می اندازد. فیلمی که باعث شد بسیاری از ما بیشتر یاد اسمان بیفتیم . دیالوگ معروفی در این فیلم بود : 
****************
.... می خوایم به سحابی جبار نگاه کنیم ، می گن اگه وقت سال تحویل به سحابی جبار نگاه کنی و آرزو کنی ،آرزوت برآورده می شه.البته اینو دخترا می گن. حالا کجاست؟ چی؟ همین سحابی هایی که می گین. آهان ... اگه به سمت غرب نگاه کنین ،سه تا ستارۀ پر نور می بینین که تو یه خطن، اون کمربند جباره اگه بیشتر دقت کنین سه تا ستاره کم نور دیگه هستن که پائین تر از بقیه هستن...اون ستاره وسطیه خود سحابی جباره. پیداش کردین ؟ بله ا...البته این فقط صورت فلکیشونه ها . بیشتر سحابی ها رو فقط با تلسکوپ می شه دید.جبار یه زایشگاهه.ولی سحابی اسکیمو هم خیلی دیدن داره.قشنگ ترین قبرستونیه که توو عمرم دیدم. قبرستون؟ آره ،سحابی هم محل تولد ،هم محل مرگ ستاره هاست.همه شون بر می گردن به همون جایی که ازش متولد شدن. مو نمی دونستُم ستاره ها هم می میرن. همه شون میمیرن.خیلی از ستاره هایی که ما میبینیم شاید میلیون ها سال پیش مردن ولی ما به خاطر مسافتی که باهاشون داریم هنوز داریم اونها رو می بینیم. یعنی اینقدر دورن؟ خیلی دور خیلی نزدیک! وقتی با دنیای خودمون مقایسه کنیم خیلی دورن اما اگر با کهکشان های دیگه مقایسه کنیم تازه می فهمیم چقدر به ما نزدیکن و ما خبر نداریم. 

****************
البته هر چی که به سحابی جبار نگاه کنیم تفاوتی در رسیدن به ارزو ها نمیکنه!

بخشی از عکس دنیایی واقعی که چشم انسان بدون ابزار میبیند را نشان میدهد.اسمانی که انگار همین نزدیکی ها است. کافی است سرت را بلند کنی اینقدر نزدیک است که دستت را بند کنی ستاره ها را لمس میکنی. اما در اعماق این اسمان در ان دور دست ها اجرامی هستند زیبا و شگفت انگیز ، فاصله ای به قدمت تاریخ داشته و بسیار دورند . آنقدر دور که اگر بخواهی تصور کنیم باید بدانیم که نور آنها حدود 1500 سال در راه بوده تا به ما برسد. یعنی دوره ای که ساسانیان در ایران حاکم بوده اند! در قسمتی از عکس بخشی از صورت فلکی جبار (شکارچی) بزرگنمایی شده است تا نمایی نزدیک از گازهای اطراف ان نمایان شود. سحابی جبار و سحابی سر اسب در سمت راست و چپ تصویر فاصله ای حدود 1500 تا 1600 سال نوری از زمین دارند.
Title خیلی دور خیلی نزدیک
Hit 11183
Photographer Mohammad RahimiMohammad Rahimi
Location هونجان اصفهان
Camera Canon 40D Modify Canon 5D
Lens 14 میلیمتر
Lens Aperture 2.8
Telescope Vixen ED115
Exposure 35 ثانیه - 20 دقیقه - 10 دقیقه - 30 دقیقه
ISO 1600-3200
Photography Techniques استک
Date of photography تابستان و پاییز 1391


5 comments have been posted.

besiyar aly
این عکس و توضیحاتش عالیه، ممنون.
سلام و سپاس از دوستان گرامی هدفم از این عکس نه فقط نمایش تکنیک در عکس که نمایاندن زیبایی های نهفته در پس آسمان پرستاره شب بود.
جناب رحیمی همیشه عکس هاتون زیبا و حرفه ای هستند. البته عکس پایینی نمای باز فکر می کنم به نسبت سه عکس بالا کیفیت کمتری داره و جای کار بیشتری می تونه داشته باشه اما سه تصویر بالا خیلی خوبن. این سوال برای من هم وجود داره که چرا از اچ دی آر استفاده نکردین؟
آقای رحیمی ، توضیحاتتون واقعاً عالی بود . در مورد خود تصویر هم واقعاً کارتون عالیه . فقط در بخش خود سحابی جبار ( گوشه ی راست بالای تصویر )، چرا از تکنیک HDR استفاده نکردید تا جزئیات مرکز جبار حفظ شده و از Over شدن آن جلوگیری شود ؟
Top