جبار در نگاه اسپیتزر

جبار در نگاه اسپیتزر


31 آگوست 2019 برابر با 09 شهریور 1398.



چه چیزی جز سحابی جبار، این مهد ستارگان نوزاد، می‌تواند تخیل شما را برانگیزاند؟!

آن‌چه می‌بینید، نمایی از سحابی جبار در محدوده‌ی فروسرخ است.

تلسکوپ فضایی اسپیتزر، این تصویر را به منظور بررسی میزان روشنایی ستارگان جوان درون سحابی‌ها، که با قرص‌هایی سیاره‌ساز از جنس غبار احاطه شده‌اند، تهیه نموده است.

این ابر عظیم میان‌ستاره‌ای، در حالی منطقه‌ای به وسعت 40 سال نوری را در فضا پوشش می‌دهد، که در فاصله‌ای معادل 1500 سال نوری از ما قرار دارد.

از زمان تشکیل ستارگان نهفته در سحابی جبار، چیزی در حدود یک میلیون سال می‌گذرد؛ و این در حالی است که خورشید، بیش از 4.5 میلیارد سال عمر دارد.

در نزدیکی میانه‌ی تصویر، خوشه‌ای ستاره‌ای قرار گرفته که ضمن شباهت بسیار زیادش به شکل یک ذوزنقه، میزبان داغ‌ترین ستارگان سحابی جبار نیز می‌باشد.

جالب است بدانید، تلسکوپ فضایی اسپیتزر که در تاریخ 25 آگوست 2003 میلادی از زمین پرتاب و در مداری به گرد خورشید قرار گرفته بود، تصور می‌شد که در ماه می سال 2009، با اتمام موجودی هلیوم مایع سیستم خنک‌کننده‌اش، به پایان مأموریت خود رسیده باشد؛ لکن، مأموریت این تلسکوپ فروسرخ تا تاریخ 30 ژانویه سال 2020 تمدید گردید.

این تصویر که با رنگ‌های دوکاناله و غیر واقعی‌اش، در سال 2010 به ثبت رسیده، نشان می‌دهد که تلسکوپ، با وجود دمای کاری بالای خود، هم‌چنان به دریافت نور فروسرخ حساس می‌باشد.

Spitzer's Orion

Top