تصویر نجومی روز ناسا: کهکشان ها و ابرنواختر صورت فلکی نهنگ

تصویر نجومی روز ناسا: کهکشان ها و ابرنواختر صورت فلکی نهنگ


کهکشان مارپیچی بزرگ ان‌جی‌سی 1055 در بالا سمت چپ به همراه کهکشان مارپیچی مسیه 77 (ام 77) در پایین سمت راست در این نمای کیهانی زیبا از صورت فلکی نهنگ قابل مشاهده هستند.

کهکشان ان‌جی‌سی 1055، همانطور که در تصویر مشخص است، از کنار به سمت ما قرار گرفته و ما لبه باریک آن را مشاهده می‌کنیم. برخلاف ان‌جی‌سی 1055، کهکشان ام 77 از روبرو قابل مشاهده است و می‌توانیم مرکز و بازوهای درخشانش را ببینیم.

هر دو کهکشان، بیش از 100,000 سال نوری پهنا دارند و هر دو عضو اصلی یک گروه کهکشانی کوچک که 60 میلیون سال نوری از ما فاصله دارد هستند.

با توجه به فاصله برآورد شده، کهکشان ام 77، یکی از دورترین اجرامی است که در فهرست شارل مسیه قرار دارد، همچنین این کهکشان با کهکشان کناری‌اش یعنی ان‌جی‌سی 1055، حداقل 500,000 سال نوری فاصله دارد.

نمایی که در تصویر مشاهده می‌کنیم، حدوداً به اندازه یک ماه کامل در آسمان وسعت دارد و شامل ستاره های رنگارنگ کهکشان راه شیری در پیش زمینه (جلوی تصویر) و کهکشان های دور در پس زمینه می‌شود.

این تصویر در تاریخ 28 نوامبر (7 آذر) گرفته شد. علاوه بر ستاره‌ها و کهکشان های گفته شده، در تصویر، یک ابرنواختر تازه کشف شده هم حضور دارد؛ ابرنواختر SN2018ivc.

این ابرنواختر، همانطور که در تصویر مشخص شده، در در بازوهای کهکشان ام 77 قرار دارد.

نور انفجار یکی از ستاره های پرجرم کهکشان ام 77، تنها چند روز قبل از تهیه این عکس در تاریخ 24 نوامبر (3 آذر) به وسیله تلسکوپ در سیاره زمین، رصد شد.

See Explanation.  Clicking on the picture will download
the highest resolution version available.

برای مشاهده تصویر در اندازه بزرگتر اینجا کلیک کنید.

عکاس: Massimiliano Veschini
منبع: ناسا (NASA)

Top